Τον Ιανουάριο 2024 στην Ολομέλεια Βουλής το νομοσχέδιο για Υφ. Μετανάστευσης

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου για ίδρυση Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη χάραξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη μετανάστευση και το άσυλο. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου και το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια τον Ιανουάριο του 2024.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, είπε ότι μία διάσταση που απασχόλησε ιδιαίτερα την Επιτροπή και είναι και πολιτική θέση του ΑΚΕΛ είναι η ένταξη στο νομοσχέδιο πολιτικών για τη συμπερίληψη, μια πτυχή που αφορά τη μετανάστευση και το προσφυγικό. Πρόσθεσε ότι έχουν καταγραφεί ορισμένα προβλήματα σε ό,τι αφορά διατυπώσεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο που άπτονται πολιτικών και νομικών πτυχών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Σύκας, ανέφερε ότι η ίδρυση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «αποτελούσε και για εμάς προεκλογική δέσμευση», και πρόσθεσε ότι κατά την κατ’ άρθρο συζήτηση διαφάνηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που εκκρεμούν και θα πρέπει να συζητηθούν.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: