«Το 1985, το να ασελγείς σε ένα παιδί ήταν πλημμέλημα και δεν τιμωρείτο με φυλάκιση»

Δικαίωση μετά από 35 χρόνια για θύμα βιασμού που αποφάσισε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη πρίν από πέντε χρόνια, για περιστατικό που συνέβη όταν βρισκόταν στην ηλικία των πέντε ετών.

Η Ράνια Ευριπίδου, είναι μια γυναίκα θύμα βιασμού που αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά στον Alpha Κύπρου για τη μάχη την οποία δίνει τα τελευταία χρόνια και παροτρύνει κι άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να καταγγείλουν τέτοιας φύσεως υποθέσεις έστω και εάν έχουν περάσει χρόνια από τη διάπραξη τους. Το 1985, όταν ήταν 10 χρονών, δέχθηκε άσεμνη επίθεση από μέλος της οικογένειας της και για χρόνια φοβόταν να μιλήσει, μέχρι που αποφάσισε πριν από πέντε χρόνια να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. O 72χρονος σήμερα κατηγορούμενος, μετά από ακροαματική διαδικασία, αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, κρίθηκε ένοχος πάσης αμφιβολίας ως αναξιόπιστος σε επτά συνολικά αδικήματα, που αφορούν την κακοποίηση παιδιού, δέκα ετών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου το θύμα εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη δικαίωση της στα όσα υπέστη 35 χρόνια πριν. Δείτε αυτούσια την ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Πρέπει να σας ανακοινώσω την απόφαση της ποινής του θύτη που βγήκε σήμερα 08.01.20 και για να σας παρακαλέσω ζητώντας την κατανόηση σας να καταλάβετε πως το 1985 το να ασελγείς σε ένα παιδί ήταν πλημμέλημα και δεν τιμωρείτο με φυλάκιση. Και όμως ο έντιμος με εν συναίσθηση Δικαστής το αγνόησε έδωσε το πιο κατάλληλο μήνυμα σε αυτούς τους θύτες πως ποτέ δεν είναι αργά ένα θύμα σας να σας πάρει στην Δικαιοσύνη έστω κι αν πέρασαν δεκαετίες…! Η δικαίωση μου ο φόβος σας! Οδηγήθηκε ήδη στις Κεντρικές Φυλακές για ένα χρόνο! Πάμε να αλλάξουμε νομοθεσίες! Ο σκοπός μου δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η λύτρωση μου!! Δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ αν και το θέλω πολύ γιατί απουσιάζω στο εξωτερικό για εκπαίδευση κ δε μπορώ να απαντώ σε μηνύματα!! Σημασία έχει ότι αυτό τα λέει όλα σπάσαμε το κατεστημένο της Κύπρου δεν ξανά γίνε κάτι τέτοιο και είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη κ αυτό είναι αρκετό!! Προχωρώ δικαιωμένη πλέον την ζωή μου και σας ευχαριστώ πολύ για την τόση αγάπη που μου δείχνετε και ανταποδίδω μέσα απ’ την ψυχή μου!! Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα και ας την πάλεψα μόνη μου…Πίστεψα εγώ σε μένα.Αυτό να κάνετε να πιστεύετε σε σας μόνο».

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,