ΠτΔ: Η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιωμάτα και να θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη – Το μήνυμα του Προέδρου για το πραξικόπημα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πιο κάτω μήνυμα:

Είναι μία μέρα θλίψης και προβληματισμού η σημερινή. Μία μέρα που Έλληνες αξιωματικοί συνεργαζόμενοι δυστυχώς και με Κυπρίους ανέτρεψαν πραξικοπηματικά τη νόμιμη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνοντας την ευκαιρία που έψαχνε από καιρό η Τουρκία για εισβολή στη χώρα μας.Είναι όμως και μία μέρα μνήμης και τιμής για όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για την επικράτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, δίνοντας πολλοί εξ αυτών ακόμη και τη ζωή τους.

Σήμερα ευρισκόμαστε ξανά σε μία νέα κρίσιμη καμπή. Η Τουρκία απειλεί, εκβιάζει και προχωρεί σε πρωτοφανείς ενέργειες παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Γι΄ αυτό και με επιμονή εργαζόμαστε με την Ελλάδα, αλλά και με πλειάδα χωρών είτε εντός είτε εκτός Ευρώπης και ιδιαίτερα με τα Ηνωμένα Έθνη, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν μέσα από ένα ελεύθερο διάλογο, όχι κάτω από απειλές και έκνομες ενέργειες εκβιαστικές από πλευράς Τουρκίας, να πετύχουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μία λύση που θα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ιδιαίτερα να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου.

Ο κ. Αναστασιάδης παρέστη το πρωί της Τετάρτης, στο μνημόσυνο των πεσόντων του πραξικοπήματος, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στη συνέχεια, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό :

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,