Το ΕΒΕΛ χαιρετίζει τα νομοσχέδια για εκπτώσεις φόρου σε ξένους και επαναπατρισθέντες

Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) χαιρετίζει τα νομοσχέδια για εκπτώσεις φόρου σε ξένους και επαναπατρισθέντες τα οποία προβλέπουν την επέκταση των εκπτώσεων φόρου για  υψηλόβαθμα  στελέχη ξένων επιχειρήσεων και ειδικότερα τη σύσταση εταιρείας με σκοπό να αποτελέσει η Κύπρος την έδρα (headquartering) εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων.

Οπως αναφέρει το ΕΒΕΛ, σε ανακοίνωσή του “τα νομοσχέδια αυτά θα τονώσουν τον επενδυτικό τομέα στην Κύπρο, ο οποίος έχει πληγεί ιδιαίτερα τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και λόγω της δημόσιας αρνητικής προβολής που προσέλαβε το θέμα του Επενδυτικού Προγράμματος της Κύπρου και ο θεσμός των πολιτογραφήσεων”.

Προσθέτει ότι “σημαντικότερο είναι ότι υψηλόβαθμα στελέχη θα έρθουν στην Κύπρο και θα προβούν σε επενδύσεις δημιουργώντας νέες εταιρείες”.

“Πεποίθησή μας είναι ότι μέσω των νομοσχεδίων αυτών θα αναστραφεί το όποιο αρνητικό κλίμα έχει δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για το νησί μας στα πλαίσια διαφανών διαδικασιών” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΒΕΛ.

Ευελπιστούμε, συνεχίζει, “ότι οι όποιες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις διατυπώθηκαν σε σχέση με τα πιο πάνω νομοσχέδια θα αρθούν, καθώς η ψήφισή τους θα έχει μόνο οφέλη για την οικονομία του τόπου μας”.

Καταλήγοντας το ΕΒΕΛ “καλεί τα κόμματα στη Βουλή, όπως προχωρήσουν στην έγκριση των δύο νομοσχεδίων”.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,