Το Ανώτατο επικύρωσε απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου για άκυρη απόφαση της Ραδιοτηλεόρασης σε σχέση με τον ΑΝΤΕΝΝΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις 30 Νοεμβρίου του 2021 επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας του Διοικητικού Δικαστηρίου το οποίο «είχε κηρύξει άκυρη την απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ημερ. 30/10/2012 να κηρύξει ένοχο και να επιβάλει σχετικό διοικητικό πρόστιμο στον ΑΝΤΕΝΝΑ ΛΙΜΙΤΕΔ, χωρίς να του παραχωρήσει προηγουμένως δικαίωμα για προφορική ακρόαση», αναφέρει σε ανακοίνωση το Δικηγορικό γραφείο Λουκή Παπαφιλίππου & Σία Δ.Ε.Π.Ε.

Πλέον με την επικύρωση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση στην Έφεση υπ’ αρ. 38/2019, έχει κατοχυρωθεί οριστικά το δικαίωμα των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών σε προφορική ακρόαση ενώπιον της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι «η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος δίκαιης δίκης, έναντι των ανεξαρτήτων αρχών διοικητικού δικαίου».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τις υποθέσεις χειρίστηκαν εκ μέρους του ΑΝΤΕΝΝΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ο Γιώργος Βαλιαντής και Χριστίνα Παρασκευά, Δικηγόροι της Λ. ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,