Υπ. Παιδείας: Έχουμε το ‘πράσινο φως’ για την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των γυμναστηρίων – Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία είπε ότι «έχουμε συζητήσει σήμερα, έχουμε ακούσει από την επιστημονική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας, εισηγήσεις για την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με την Γ΄ φάση. Διαμορφώνονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν οριστικά αύριο. Έχουμε το ‘πράσινο φως’ για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά και με σχολεία, όπως είναι η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία, και με δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια, οι κατασκηνώσεις, τα θερινά σχολεία. Τα ειδικά σχολεία, που ήταν και ένα αίτημα, μια μέριμνα του Υπουργείου μας να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη βδομάδα και πρέπει να κάνουμε αυτές τις μέρες όλες τις προετοιμασίες. Οι υπόλοιπες αποφάσεις με ημερομηνίες, θα ανακοινωθούν αύριο».

Ερωτηθείς αν τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν όπως και τα άλλα σχολεία με τις εναλλάξ εβδομάδες, ο κ. Υπουργός είπε ότι «θα λειτουργήσουν με Υγειονομικά Πρωτόκολλα που έχουν ετοιμαστεί. Και για τα ειδικά σχολεία έχουμε το Ειδικό Πρωτόκολλο».

Κληθείς να πει κατά πόσο υπάρχει προβληματισμός για τα κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου απάντησε «όχι, ούτε υπήρξε οποιοδήποτε θέμα με κρούσματα στα σχολεία». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μερικά περιστατικά τα οποία στη συνολική επιδημιολογική εικόνα, δεν εμπνέουν καμιά απολύτως ανησυχία. 

Με πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,