Όλα όσα συζητήθηκαν στην Τεχνική Επιτροπή Υγείας για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, μέσω δίωρης τηλεδιάσκεψης, της Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Ο κ. Καραγιάννης μαζί με τους Γεώργιο Νικολόπουλο, Πέτρο Αγαθαγγέλου, Λεόντιο Κωστρίκη και Μάριο Πάνο καθώς και την Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Ελισάβετ Κωνσταντίνου έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη.

“Ενδεχομένως να προγραμματιστεί ακόμη μια συνάντηση για συνέχιση της συζήτησης”, δήλωσε ο Καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορωνοϊό. “Εμείς δώσαμε καθαρά τις επιστημονικές μας απόψεις. Μιλήσαμε για την επιδημιολογική εικόνα, έγινε μια αλληλοενημέρωση για τα δεδομένα και στις δύο πλευρές, για τις εμπειρίες της νοσηλείας ασθενών και στις δύο πλευρές, τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι σαφές ότι εμείς δεν έχουμε να επηρεάσουμε σε κάτι, σε ό,τι αφορά την απόφαση για τα οδοφράγματα”, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

“Σήμερα επικεντρωθήκαμε σε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση, οι επιστήμονές μας ρώτησαν τους Τ/κ για τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη νοσηλεία στα κατεχόμενα, τα φάρμακα που χορηγήθηκαν, τους ελέγχους που γίνονται και για το πού αποδίδουν το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων για να πάρουν απάντηση ότι αυτό οφείλεται στα έγκαιρα και αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν”, ανέφερε ο συνεπικεφαλής της Επιτροπής Λεωνίδας Φυλακτού.

Η συντονίστρια των Τεχνικών Επιτροπών Ονουρκάν Σαμανί, δήλωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα είναι παρόμοια και στις δύο πλευρές και πως αν η κατάσταση συνεχιστεί, συμφωνήθηκε πως μπορούν να ανοίξουν σταδιακά τα οδοφράγματα, στη βάση των οδηγιών του ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,