Σύσκεψη Ανωτάτου Δικαστηρίου και Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου για έκτακτα μέτρα σε Πάφο και Λεμεσό

Υπό το φως των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν στις 11 Νοεμβρίου 2020 για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού από τον Υπουργό Υγείας και της ανάγκης λήψης μέτρων προς παρεμπόδιση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, ιδιαίτερα αναφορικά με τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, πραγματοποιήθηκε  σήμερα  12.11.20, σύσκεψη της Προέδρου και Μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στο Ανώτατο Δικαστήριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και ασκώντας τις δικές του εξουσίες, αποφάσισε πως τα όσα ανακοινώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 22.10.20, συνεχίζουν να ισχύουν για όλα τα Δικαστήρια παγκύπρια.

Ειδικότερα, σε σχέση με τα Δικαστήρια των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου δίδονται επιπρόσθετα οι οδηγίες, όπως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποφυγή αχρείαστης προσέλευσης των συντελεστών της δίκης, συμπεριλαμβανομένου ανάλογου χειρισμού των υποθέσεων, αφού προηγηθεί έγκαιρη συνεννόηση με τους συνηγόρους και προς τήρηση όλων των πρωτοκόλλων που καλύπτει το σχετικό Διάταγμα του Υπουργού Υγείας. 

Σε σχέση με το πρόγραμμα εκδίκασης καθυστερημένων υποθέσεων στην Επαρχία Πάφου, συστήνεται να γίνεται ανάλογος χειρισμός ως ανωτέρω και να λαμβάνονται υπόψη οι πρόνοιες του σχετικού Διατάγματος του Υπουργού Υγείας. 
Επίσης αναστέλλονται από σήμερα 12.11.20 μέχρι και 30.11.20 οι προθεσμίες που προβλέπονται από τους Θεσμούς και οι καθορισθείσες δικαστικά προθεσμίες για τη διενέργεια δικαστικών πράξεων. 

“Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου “

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου  Σάββας Ζανούπας εξέφρασε την ανησυχία των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου για την τύχη των υποθέσεων τους που βρίσκεται στην μέση η εκδίκαση τους.

Ο κ. Ζανούπας εξέφρασε την ανησυχία και την ανασφάλεια που διακατέχει τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Πάφου καθώς δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα κάνουν αύριο.

Επιπρόσθετα ο κ. Ζανούπας ανέφερε πως το διάταγμα του Υπουργού δεν έχει ακόμη εκδοθεί και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, οι δικηγόροι «αισθάνονται ότι κινούνται σε κινούμενη άμμο». Επίσης, συνέχισε, δεν έχει διασαφηνιστεί το θέμα της μετακίνησης των δικηγόρων της Λεμεσού και της Πάφου προς άλλες Επαρχίες. 

Επί τούτου είπε ότι ο ίδιος θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου στις 17:00 το απόγευμα.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,