Σύνθετο και πολυδιάστατο πρόβλημα τα ναρκωτικά, είπε η Υπ. Δικαιοσύνης σε επίσκεψη στην ΥΚΑΝ

Τα ναρκωτικά αποτελούν σήμερα ένα σύνθετο και πολυδιάστατο πρόβλημα, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Έμιλυ Γιολίτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η αύξηση της χρήσης τους είναι ανησυχητική.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η Υπουργός Δικαιοσύνης και η ηγεσία της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν σήμερα κοινή επίσκεψη στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των συναντήσεων τους με μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Τμημάτων, Μονάδων και Υπηρεσιών με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη της Αστυνομίας, η Υπουργός ανέφερε, ότι η Υπηρεσία επιτελεί σημαντικό, πολυεπίπεδο, και πολύπλευρο έργο και δίνει καθημερινό αγώνα για την καταπολέμηση της εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών.

Σημείωσε ότι συμμερίζεται τα προβλήματα των αστυνομικών της Υ.ΚΑ.Ν και τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά. Τόνισε επίσης ότι η Αστυνομία έχει να παράξει το σημαντικότερο έργο για την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος γενικότερα.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου αφού συνεχάρη τα μέλη της Υ.ΚΑ.Ν για το αξιόλογο έργο το οποίο επιτελούν, αναφέρθηκε στην πολυπλοκότητα, την επικινδυνότητα, αλλά και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν τα μέλη της Υπηρεσίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Παράλληλα, ζήτησε από τα μέλη όπως συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στο καθήκον και να σημειώνουν επιτυχίες κατά των ναρκωτικών, κάτι το οποίο αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν σε ένα εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της Αστυνομίας και άπτονται της βέλτιστης εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε τη στήριξή του προς τα μέλη της ΥΚΑΝ, χαρακτηρίζοντας τα ως ένα από τα νευραλγικά Τμήματα της Αστυνομίας, που ομολογουμένως καλούνται να λειτουργήσουν σ’ ένα δύσκολο, μέσα στις σημερινές συνθήκες, εργασιακό περιβάλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,