Συνεχίζονται οι κρίσιμες συσκέψεις για την οικονομία και τις κρατικές εγγυήσεις

Σημαντική είναι η σημερινή μέρα για την οικονομία εφόσον στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας συνέρχεται το Συμβούλιο Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τα θέματα της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των κρατικών εγγυήσεων για παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Εξάλλου στις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα συνεδριάσουν εκ νέου μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν τις περίπου 20 τροπολογίες, που κατατέθηκαν από τα κόμματα επί του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις για παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή Οικονομικών είχε συνέλθει και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών κ. Άγγελου Βότση, τη Δευτέρα θα εξεταστούν οι νομοτεχνικά επεξεργασμένες τροπολογίες για να γνωρίζει το κάθε κόμμα κατά πόσον θα υποστηρίξει και κάποια τροπολογία άλλου κόμματος ή κατά πόσον μπορεί κάποια τροπολογία να γίνει από κοινού. Ο κύριος Βότσης είπε επίσης ότι θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή και το αναθεωρημένο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον τουρισμό, καθώς και το νομοσχέδιο για τα ενοίκια, για το οποίο τα κόμματα δεν έχουν λάβει ακόμη το αναθεωρημένο κείμενο. Ευελπιστεί ότι θα παρουσιαστούν και τα τρία νομοσχέδια στην Επιτροπή, ώστε να οδηγηθούν όλα μαζί στην Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, προς ψήφιση.

Την Κυριακή το βράδυ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) είχε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη. Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου σε ανάρτησή του, έκανε λόγο για  μια «ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η αγωνία της πραγματικής οικονομίας».

Εξάλλου σε άλλη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές και είπε ότι από το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις σε επιχειρηματικά δάνεια κρίνεται η πορεία της οικονομίας του τόπου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,