Συνεχίζονται οι αστυνομικοί έλεγχοι στην Πάφο, προβλήματα και στην διεκπεραίωση δικαστικών υποθέσεων

Πολλά προβλήματα προκύπτουν από το τοπικό lock down της Πάφου αφού το εμπορικό κέντρο και οι  κεντρικοί δρόμοι της  πόλης   άδειασαν κυριολεκτικά. 

Τα αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και το νυχτερινό lock down  κράτησαν τους κατοίκους στα σπίτια τους,  ενώ από πλευράς αστυνομίας συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ακόμη και στους πεζόδρομους όπου ο κόσμος μεταβαίνει για περπάτημα . 

Ο Βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως αυξημένοι εξακολουθούν να είναι οι έλεγχοι από κλιμάκια της Αστυνομίας και της Εθνικής φρουράς για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Επαρχία Πάφου.

Οι έλεγχοι είπε, γίνονται τόσο σε υποστατικά όσο και σε διερχόμενα οχήματα  αλλά και στα μπλόκα που έχουν στηθεί, σημειώνοντας πως εκεί που εντοπίζονται παραβάσεις και σοβαρές παραλείψεις γίνονται καταγγελίες.

Σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται στα σημεία εισόδου και εξόδου στην Επαρχία Πάφου, ο κ.Τσαπής κάλεσε τους  οδηγούς των οχημάτων να έχουν έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά διακίνησης, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής και να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία του κοινού. Επεσήμανε επίσης πως κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ώρου έγιναν στην Πάφο 630 έλεγχοι με 2 καταγγελίες υποστατικών και 11 πολιτών.

Στο μεταξύ ο  πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ  Φύτος Θρασυβούλου χαρακτήρισε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,  τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Δυστυχώς παρατήρησε,  οι ιδιοκτήτες αλλά και οι εργαζόμενοι στα κέντρα αναψυχής βρίσκονται σε απόγνωση και μόνο μερικές μέρες πέρασαν από την  ημέρα που λήφθηκαν τα νέα μέτρα . Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως επικρατεί μια απρογραμμάτιστη κατάσταση και σε κάποιες περιπτώσεις οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Σάββας Ζανούπας ανέφερε πως το πρόγραμμα back lock ( καθυστερημένων υποθέσεων), συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του ανεξαρτήτως εάν μάρτυρες  ή διάδικοι προέρχονται από άλλες επαρχίες οι οποίοι πρέπει να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για διεκπεραίωση της υπόθεσης τους . Ο κ. Ζανούπας ανέφερε πως τυχών οποιαδήποτε αιτήματα εξετάζονται από το αρμόδιο Δικαστήριο κατά το χρόνο υποβολής τους .

Παρατήρησε επίσης πως η όλη η διαδικασία συνεχίζεται πλην όμως με κάποια προβλήματα αφού συμπλήρωσε υπάρχουν προβλήματα, διαμαρτυρίες και σχετικές αντιδράσεις.

Πρόσθεσε δε, πως  καταβάλλονται προσπάθειες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάφου για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Ενδεικτικά ανέφερε πως υπήρξε περίπτωση όπου Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου  δεν εγκρίνει τα αιτήματα αναβολής, αλλά  και ασάφεια για το ποιος θα δίνει το δικαιολογητικό για την διακίνηση από την μια επαρχία στην άλλη, κατέληξε. 

Στο μεταξύ μεγάλη ταλαιπωρία προέκυψε για  μετακινούμενους εργαζόμενους που μετέβησαν το πρωί για την διενέργεια της μοριακής εξέτασης στην Γεροσκήπου όταν είδαν ότι  η κινητή μονάδα ήταν κλειστή.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ δεν είχαν τύχει κάποιας ενημέρωσης με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών που διένυσαν και μεγάλη απόσταση από διάφορες κοινότητες της Επαρχίας να αναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω, χωρίς την διενέργεια της εξέτασης.

Ωστόσο εκ των υστέρων  ενημερώθηκαν ότι η δειγματοληψία του   Bioanalysis Clinical Lab θα διενεργηθεί στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 115,  στη Γεροσκήπου, από τις 16:00 – μέχρι τις 18:00  το απόγευμα.

Σημειώνεται πως ,  λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από εργαζόμενους που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, και από την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, στις 5 π.μ., θα πρέπει να παρουσιάζουν σε περίπτωση ελέγχου αρνητικό αποτέλεσμα μοριακής εξέτασης (PCR test), το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε  ότι οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν σήμερα  και την Τρίτη, σε καθορισμένα σημεία δειγματοληψίας.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,