Ικανοποίηση ΣΥΚΑΛΑ για απόρριψη από Βουλή νομοσχεδίου που αφορά την Αρχή Εξυγίανσης

Ο ΣΥΚΑΛΑ σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι στην τελευταία Ολομέλεια της Βουλής, το σώμα κλήθηκε να τοποθετηθεί και να ψηφίσει νέο νομοσχέδιο που προωθήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο γινόταν απόπειρα, όπως σημειώνει, να περιβληθεί  η  Αρχή Εξυγίανσης με ακόμα περισσότερες εξουσίες που αφορούν δικαστικές διαδικασίες από πιστωτές εναντίον του υπό εξυγίανση ιδρύματος.

Ευτυχώς, σημειώνει, στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητήθηκε το θέμα,  το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 23 ψήφους εναντίον και 21 υπέρ, μετά και από έκκληση του ΣΥΚΑΛΑ σε ένα έκαστον των βουλευτών να απορρίψουν το νομοσχέδιο.

Το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα κόμματα, κινήσεις και Βουλευτές (ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι – Περιβαλλοντιστές, ΕΛΑΜ, Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Άννα Θεολόγου και Παύλος Μυλωνάς) που με την ψήφο τους  απέτρεψαν την ψήφιση του επαχθούς νομοσχεδίου.

«Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, η ακατανόητη στάση των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Το μόνο που μπορούμε να δηλώσουμε είναι ότι μας λυπεί», προστίθεται.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,