Συνέδριο στην Αστυνομία Πάφου για τη νέα νομοθεσία για προστασία ανηλίκων

Συνέδριο διεξήχθη τη Δευτέρα στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου με θέμα τη νέα νομοθεσία που αφορά την προστασία των ανηλίκων σε περίπτωση σύλληψής τους, το οποίο διοργάνωσε το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν αξιωματικοί, σταθμάρχες της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου, απασχόλησε το θέμα της επεξήγησης της νέας νομοθεσίας για προστασία των ανήλικων παιδιών κάτω των 18 χρόνων όσον αφορά θέματα σύλληψης και κράτησης στα αστυνομικά κρατητήρια κατά την διάρκεια διερεύνησης μιας υπόθεσης που είναι ύποπτη.

Στο συνέδριο υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες σειρά ερωτημάτων που απαντήθηκαν, συνέχισε. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου διευκρινίστηκε ότι ανήλικοι κάτω των 18 χρόνων δεν θα κρατούνται σε αστυνομικά κρατητήρια όπως οι υπόλοιποι κρατούμενοι, παρόλο που υπάρχουν ξεχωριστά κρατητήρια για τους ανηλίκους, αλλά θα περιορίζονται σε χώρο στον οποίο θα υπάρχει επιτήρηση από αστυνομικούς. Σύλληψη για πολύ σοβαρά αδικήματα θα γίνεται όταν υπάρχει ανάγκη.

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως, όπως τους αναφέρθηκε, οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται από δικηγόρο και αν αρνείται η οικογένεια να ορίσει δικηγόρο λόγω μη οικονομικής δυνατότητας, η Αστυνομία θα ορίζει δικηγόρο ο οποίος θα πληρώνεται από το κράτος.

Είπε ακόμη, πως δεν νοείται πλέον με τον Νόμο αυτό να ανακρίνεται ανήλικος χωρίς την παρουσία του δικηγόρου του, του γονέα του, προσθέτοντας πως έχουν οριστεί επιτηρητές, οι οποίοι θα επιβλέπουν το έργο της Αστυνομίας για το κατά πόσο τηρούνται οι πρόνοιες του Νόμου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέφερε πως αναμένουν από σήμερα ότι θα τεθούν σε εφαρμογή οι πρόνοιες του Νόμου, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται προβλήματα κατά την παρουσίαση τέτοιων υποθέσεων στο Δικαστήριο.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,