Για το πρόβλημα των ενοικίων και τις κρατικές εγγυήσεις συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ

Στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλου συζητήθηκαν τα πιο κάτω:

  • Άρση του αδιεξόδου στην ψήφιση του Κυβερνητικού Νομοσχεδίου για τις Κρατικές Εγγυήσεις για νέα χαμηλού κόστους επιχειρηματικά δάνεια,
  • Επίλυσης του ασφυκτικού προβλήματος με τα ενοίκια για επαγγελματικές στέγες για επιχειρήσεις στις οποίες αναστάληκε υποχρεωτικά η δραστηριότητα,
  • Μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων ομαλής επανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, κ. Γιώργος Πέτρου, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση της ΟΕΒ και τόνισε την εκτίμηση που ο ίδιος και το Κόμμα του χαίρουν ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο, για την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών προκλήσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης. Τόνισε την σημασία που έχει για τον επιχειρηματικό κόσμο, η γρήγορη πρόσβαση σε νέο δανεισμό για κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων και απεύθυνε έκκληση στον κ. Παπαδόπουλο για επιτάχυνση της προσπάθειας πολιτικής σύγκλισης και ψήφισης του σχετικού Νομοσχεδίου.Ανέφερε ακόμα ότι η ταχεία επίλυση του γόρδιου δεσμού με τα ενοίκια, για μεγάλο αριθμό συνιστά επιχειρήσεων ζήτημα επιβίωσης ή κατάρρευσης. Αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της πραγματικής οικονομίας για μέγιστη αξιοποίηση της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα και κάλυψη σημαντικού μέρους του απολεσθέντος ΑΕΠ της Χώρας. Ο κ. Παπαδόπουλος, επανέλαβε την εκτίμηση του στον εποικοδομητικό ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζει η ΟΕΒ και ειδικότερα στην προσπάθεια για έξοδο από την τρέχουσα κρίση, ανέπτυξε τις θέσεις του επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ακολούθησε, εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία αναπόφευκτα θα υποστεί πλήγμα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως των βημάτων βελτίωσης της εγχώριας οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου ΟΕΒ

Print Friendly, PDF & Email