Συνάντηση Υπουργού Εργασίας με κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό την Παρασκευή

Κοινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους (εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις) θα έχει αύριο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους σε σχέση με τη θέσπιση εθνικού κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 αύριο και σε αυτή θα συμμετέχουν το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ.

Η κοινή συνάντηση πραγματοποιείται μετά το άδοξο τέλος της κοινής σύσκεψης των κοινωνικών εταίρων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Τρίτη.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εργασίας χθες και σήμερα είχε χωριστές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, χθες ο Κυριάκος Κούσιος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ και της ΣΕΚ, ενώ σήμερα συναντάται με αντιπροσωπείες της ΠΕΟ και της ΔΕΟΚ.

Οι συντεχνίες επικρίνουν τις εργοδοτικές οργανώσεις ότι επιχειρούν να αλλάξουν το πλαίσιο θέσπισης του κατώτατου μισθού και υποστηρίζουν ότι στη σύσκεψη της Τρίτης παρατηρήθηκε οπισθοδρόμηση, ενώ οι εργοδοτικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι ουδέποτε είχε ολοκληρωθεί ο διάλογος. Διαφωνία καταγράφηκε στον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού και ειδικότερα για το κατά πόσον θα υπολογιστεί στη βάση των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας ή της ευρωπαϊκής έρευνας EU-SILC.

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος Αυγούστου για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,