Συνάντηση του Συνδέσμου Λομπιστών με την Αρχή κατά της Διαφθοράς

Η νομοθεσία που ρυθμίζει το lobbying, η οποία θεσπίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας του συμβουλίου του Cyprus Association of Lobbyists and Public Affairs Professionals (LPAP – www.lpap.cy) με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για σκοπούς της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, το συμβούλιο του LPAP ενημέρωσε την Αρχή ότι ήδη άρχισε να διοργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια για να πληροφορήσει το κυπριακό κοινό για τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας.

Τέτοια σεμινάρια διοργάνωσε σε συνεργασία με τον ΣΕΛΚ, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ. Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί πότε θα αρχίσει κανονικά τη λειτουργία της η Αρχή και πότε θα είναι έτοιμο το μητρώο για την εγγραφή των λομπιστών και το σύστημα αναφοράς των συναντήσεων μεταξύ λομπιστών και αξιωματούχων.

Η Αρχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάφερε ότι στο παρόν στάδιο περιμένει την έγκριση των κανόνων λειτουργίας της από τη Βουλή και ότι ελπίζει ότι θα μπορέσει να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Αναφέρθηκε επίσης ότι θα δημιουργηθεί διαδικτυακή πύλη για το μητρώο και την αναφορά των συναντήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών και ο LPAP διαβεβαίωσε την Αρχή ότι θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες που θα προωθήσει η τελευταία για τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και γενικότερα την πάταξη της διαφθοράς.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,