Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης κας Έμιλυς Γιολίτη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή, με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Chad Wolf

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη, συμμετείχε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2020, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, σε συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Chad Wolf, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την ασφάλεια. Ειδικότερα, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Wolf την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων σε θέματα όπως το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνέχισης της συνεργασίας των δύο χωρών για καλύτερη αντιμετώπιση των πιο πάνω ζητημάτων. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των Αρχών Επιβολής του Νόμου των δύο πλευρών, με τη χρήση πρόσθετων εργαλείων για ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της ασφάλειας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκε η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο θέμα της άρσης των θεωρήσεων εισόδου για κατόχους κυπριακών διαβατηρίων και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για προώθηση της διαδικασίας. 

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,