Σύσφιξη σχέσεων με Κίνα σε όλα τα επίπεδα συμφώνησαν Συλλούρης – Xingyuan – Χίλιες μάσκες δώρο στη Βουλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης επαναβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας στήριξης μεταξύ Κύπρου και Κίνας, στη βάση κοινών αρχών. Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση της Κίνας για τη στήριξή της, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες, στις προσπάθειες της Κύπρου για καταπολέμηση των επιπτώσεων του ιού Covid-19. Υπογραμμίζοντας δε τη σημασία της βοήθειας που προσέφερε η Κίνα σε ιατρικές προμήθειες, ως παράδειγμα στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τη βούλησή του για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας αυτής σε σημαντικούς τομείς, σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε πρόκλησή του προς στον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας κ. Li Zhanshu, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο εντός του 2020, με την ευκαιρία των εορτασμών της 60ης επετείου από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Huang εξήρε τις μακρόχρονες σχέσεις αλληλοσεβασμού μεταξύ Κίνας και Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Κίνας στη διεθνή πολιτική σκηνή σε σχέση με πολλά σημαντικά ζητήματα. Ο Κινέζος Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τη φίλη χώρα. Εξέφρασε, εξάλλου, την εκτίμηση της Κυβέρνησης της Κίνας προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις επιστολές στήριξης και αλληλεγγύης, όσον αφορά στις προσπάθειες για καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19. Υπογράμμισε δε ότι η Κίνα παρακολουθεί την πορεία της Κύπρου προς αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης και συνεχάρη τη χώρα για τα θετικά της αποτελέσματα.  

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης της Κίνας δώρισε χίλιες μάσκες προστασίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τις οποίες παρέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την εκτίμηση του Σώματος.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , , ,