Συνάντηση Επιτρόπου Νομοθεσίας με τον Επίσημο Ειδικό Απεσταλμένο του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου για θέματα ΛΟΑΤΚΙ, Lord Herbert, Μέλους του House of Lords

Η Επίτροπος Νομοθεσίας κα Λουϊζα Χριστοδουλίδου – Ζαννέτου δέχθηκε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο της από τον επίσημο απεσταλμένο του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας για θέματα ΛΟΑΤΚΙ, Lord Herbert, συνοδευόμενο από τον Αναπληρωτή Ύπατο Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο κ. Ben Rawlings και τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Πολυπολιτισμικότητας, Αποδοχής και Σεβασμού στη Διαφορετικότητα κ. Κώστα Γαβριηλίδη. Παρούσες στη συνάντηση, ήταν και η κα Σκεύη Βοσκαρίδου του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης και η κα Ruth Turner.

O κ. Νick Herbert (Lord Herbert of South Downs) είναι μέλος του House of Lords και ο πρώτος ειδικός απεσταλμένος (special envoy) του Πρωθυπουργού της Αγγλίας για τα LGBTI+ δικαιώματα.

Η επίσκεψη του Lord Herbert στην Κύπρο, γίνεται με αφορμή την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ (LGBTI+) προσώπων στην Ευρώπη και στην Κοινοπολιτεία.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες της Επιτρόπου Νομοθεσίας σχετικά με εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση για αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό της κυπριακής νομοθεσίας.  Ειδικότερα, συζητήθηκε η εμπλοκή της Επιτρόπου στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου για την Ταυτότητα Φύλου που προωθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Lord Herbert ενημέρωσε για τον τρόπο που τυγχάνουν χειρισμού τα ζητήματα των LGBTI+ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ειδική αναφορά στα θέματα υγείας, φυλακών, αθλητισμού, γάμων και  υιοθεσιών.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκόμενων για συνεργασία στα ζητήματα LGBTI+.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,