Συνάντηση αντιπροσωπείας Ανωτάτου και Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου

Συνάντηση πραγματοποίησε  αντιπροσωπεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποτελούμενη από την πρόεδρο και δύο δικαστές που είναι υπεύθυνοι για την επαρχία της Πάφου με κλιμάκιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου Σάββας Ζανούπας ανέφερε πως στο πλαίσιο της συνάντησης επί της ουσίας ήταν κοινή διαπίστωση όλων ότι παρά τις δυσκολίες της χρονιάς σε σχέση με τον κορωνοϊό, εντούτοις όλες οι δικαστικές διαδικασίες εξελίχτηκαν σε ομαλές συνθήκες, χωρίς προβλήματα και σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης .

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σημείωσε ο κ. Ζανούπας, γίνονται ζυμώσεις σε σχέση με το Ταμείο Συντάξεων Δικηγόρων και αναμένονται εξελίξεις εντός Σεπτεμβρίου. Ανέφερε επίσης πως  ζητήθηκε από τους συνταξιούχους Δικηγόρους συνάντηση με το Συμβούλιο η οποία ορίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Εκτίμησε ακόμη πως το θέμα του Ταμείου Συντάξεων των Δικηγόρων πρέπει να τεθεί σε δημόσιο διάλογο ώστε να μπορούν να ακουστούν όλες οι απόψεις και όλα τα επιχειρήματα.

Σε σχέση με το θέμα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης σημείωσε πως αυτή  ξεκινά σιγά- σιγά να εισέρχεται σε πιλοτική μορφή αλλά και τα θέματα των παλιών υποθέσεων που ξεκίνησαν από πέρσι έχουν ολοκληρωθεί. Είπε ακόμη πως το Ανώτατο αναμένει έκθεση για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,