Βουλή: Συμμετοχή στην Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ανακοινώνει τη συμμετοχή του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου στη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, στο Παρίσι.  

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης του βουλευτή Κωστή Ευσταθίου, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί ακρόαση σε ό,τι αφορά σε υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Στην Επιτροπή θα συζητηθούν, επίσης, μεταξύ άλλων, το θέμα των πολιτικών κρατουμένων στο Αζερμπαϊτζάν, το ζήτημα της προσχώρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το θέμα της κατάργησης της θανατικής ποινής, καθώς και η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και πεποιθήσεων στο χώρο εργασίας.

Ακολούθως, ο κ. Ευσταθίου θα μεταβεί στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της ΚΣΣΕ, στην 80ή συνεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κατά του Ρατσισμού και της Μη-ανοχής (ECRI), που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, είναι οι σχέσεις της Επιτροπής με την κοινωνία των πολιτών και η Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για το 2019.

Θα πραγματοποιηθεί τέλος, ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της ρητορικής μίσους, καθώς επίσης στις διακρίσεις που εξακολουθούν να υφίστανται άτομα, στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της θρησκείας και της ταυτότητας φύλου.

Print Friendly, PDF & Email