Στον Γενικό Εισαγγελέα σειρά υποθέσεων παράβασης Διατάγματος κατά τη διάρκεια εκκλησιασμών

Στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες αναμένεται να διαβιβαστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Αστυνομία,  μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας, από Μητροπολίτες, ιερείς και πιστούς κατά τη διάρκεια εκκλησιασμών.  

Σύμφωνα με δηλώσεις του, Αναπληρωτή Εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας Στέλιου Στυλιανού στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαβιβάστηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας ο αστυνομικός φάκελος της υπόθεσης του Μητροπολίτη Μόρφου, ενώ στο Αρχηγείο βρίσκεται ήδη και ο φάκελος της υπόθεσης του Μητροπολίτη Τριμυθούντος. Είπε επίσης ότι οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων.

Αναφορικά με το περιστατικό στη Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη, ο κ. Στυλιανού είπε ότι για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκαν γραπτώς είκοσι συνολικά πρόσωπα για παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι και ο ιερέας της Μονής και ο κοινοτάρχης της περιοχής.  Ο κ. Στυλιανού δήλωσε ότι ο αστυνομικός φάκελος και αυτής της υπόθεσης διαβιβάστηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ακολούθως θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες. Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης συνεχίζεται, είπε, σημειώνοντας ότι εναντίον αυτών των προσώπων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και άλλα αδικήματα. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί για αυτή την υπόθεση πέραν των δέκα προσώπων και συνεχίζεται η συλλογή μαρτυρίας από την Αστυνομία. Ο κ. Στυλιανού ανέφερε, τέλος, ότι την Τετάρτη αναμένεται να διαβιβαστεί από το ΤΑΕ Λάρνακας στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ο αστυνομικός φάκελος που αφορά στην υπόθεση που αφορά τον εκκλησιασμό στο Αβδελλερό.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email