Στοιχεία για σοβαρές καταγγελίες στο μεταναστευτικό κατέθεσε στην Υπ. Δικαιοσύνης, λέει ο ο Π. Μυλωνάς

Στοιχεία για σοβαρές καταγγελίες σε σχέση με το μεταναστευτικό, που αφορούν διασπάθιση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, παράνομες πράξεις, χρηματισμό και δουλεμπόριο, κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό, ο κ. Μυλωνάς αφού ευχαρίστησε τη κ. Γιολίτη για τη συνάντηση, είπε πως εδώ και μήνες προσπαθεί να διερευνήσει κάποιες καταγγελίες που έφταναν κοντά του σε σχέση με το μεταναστευτικό, τις διαδικασίες παραχώρησης άδειας παραμονής στην Κύπρο, παραχώρησης ασύλου, κυπριακής υπηκοότητας, ακόμη και θέματα που άπτονται ακόμα και τρομοκρατίας.

«Βρισκόμαστε σε πολύ λεπτό σημείο, οι καταγγελίες τις οποίες μελέτησα είναι πάρα πολύ σοβαρές και αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αμέλεια από λειτουργούς, κατάχρηση εξουσίας, παράνομες πράξεις, δουλεμπόριο, χρηματισμό», είπε και σημείωσε πως αυτές οι κατηγορίες ενδεχομένως να προκύπτουν από τα όσα μετέφερε στην Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς και σε άλλους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως χρειάζεται διερεύνηση για να βρεθεί η λύση του προβλήματος, γιατί όπως όλοι αισθάνονται, «βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη καμπή» κυρίως σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, την οποία βλέπουμε στην ΕΕ.

Ερωτηθείς γιατί οι καταγγελίες έφτασαν στον ίδιο και δεν δόθηκαν κατευθείαν στην Αστυνομία, ο κ. Μυλωνάς είπε πως καμία φορά είναι και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο καθένας, σημειώνοντας πως ο ίδιος, βλέποντας και κρίνοντας ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα για τα οποία δεν υπήρχαν τα αυτονόητα ενώπιον του, άρχισε να διερευνά το θέμα, να ζητά ραντεβού και να ψάχνει.

Απαντώντας στο κατά πόσον ο ίδιος επιδίωξε να βρει στοιχεία, απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθεί να βρει άκρη με κάποιες υποθέσεις. Όπως είπε, μια υπόθεση που έχει δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα sigmalive, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα κυκλοφορούσαν στην Κύπρο.

«Όλα αυτά μου κίνησαν το ενδιαφέρον, μίλησα με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν, είναι το αντικείμενο τους. Όλα αυτά και πολλά άλλα θεώρησα καθήκον μου να τα δώσω στην Υπουργό Δικαιοσύνης και η δική μου η εισήγηση είναι να προωθηθούν θεσμικά με τον κατάλληλο τρόπο, να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Ο τρόπος για να διερευνηθούν οι καταγγελίες», σημείωσε, είναι μέσω των ποινικών ανακριτών οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν δράση και να πάρουν καταθέσεις.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται καθώς και για τη χρονική περίοδο που αφορούν οι καταγγελίες, ο κ. Μυλωνάς είπε πως οι καταγγελίες αφορούν τα τελευταία 5 χρόνια και εμπλέκουν λειτουργούς, πολιτικούς προϊστάμενους καθώς και πολιτικά πρόσωπα. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως όλα αυτά αφορούν καταγγελίες που χρήζουν διερεύνησης από την Πολιτεία.

Σε άλλη ερώτηση, είπε πως οι λειτουργοί και οι προϊστάμενοι είναι διάφορων υπηρεσιών, καθώς το μεταναστευτικό ακουμπά πάρα πολλά Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Εσωτερικών, το Εξωτερικών, το Δικαιοσύνης. Επίσης, ερωτηθείς πόσο ψηλά ιεραρχία αξιωμάτων φτάνουν οι καταγγελίες που κατέχει, ο κ. Μυλωνάς είπε απ΄ όσα γνωρίζει φτάνουν σε πολύ ψηλά αξιώματα.

Ο κ. Μυλωνάς, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε πως έχουν καταγραφεί σημαίες της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα να περιφέρονται στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού. Επίσης, είπε, υπάρχουν στοιχεία ότι Τούρκος υπήκοος, ο οποίος διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, πήρε άδεια ασύλου στην Κύπρο και λαμβάνει τα επιδόματα του, και κάθε 15 με 20 μέρες ταξιδεύει μέσω Τύμπου στην Τουρκία. Πώς διώκεται από την Τουρκία και ταξιδεύει στην Τουρκία, διερωτήθηκε και είπε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και αυτή η υπόθεση.

«Πρέπει να μπει μια τάξη, όλοι οι άνθρωποι αυτοί, οι πρόσφυγες, οι οικονομικοί μετανάστες να βοηθηθούν. Αλλά δεν μπορεί η πατρίδα μας να αφήνει ανεξέλεγκτη μια κατάσταση. Θεωρώ καθήκον μας να βάλουμε μια τάξη και να ελέγξουμε διότι είναι από τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη που δίνονται όλα, σε μια περίοδο που πάρα πολλοί συμπατριώτες μας και πάρα πολλοί πραγματικοί μετανάστες-πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,