Στο Στρασβούργο Κύπριοι Βουλευτές για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χάρης Γεωργιάδης (επικεφαλής) και τα μέλη της κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης Μαρίνα Νικολάου, Χρύσης Παντελίδης και Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν αύριο Πέμπτη στο Στρασβούργο, για να συμμετέχουν στις εργασίες της 2ης Ολομέλειας της Διάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 21 και 23 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι την Πέμπτη οι Κύπριοι Βουλευτές θα συμμετάσχουν σε προπαρασκευαστική συνάντηση των αντιπροσωπειών των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη.  

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες των θεματικών Ομάδων Εργασίας (ΟΕ) της Ολομέλειας.  Ο κ. Γεωργιάδης συμμετέχει στην ΟΕ για τη Μετανάστευση, η κ. Νικολάου στην ΟΕ για την Ισχυρότερη Οικονομία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τις Θέσεις Εργασίας, ο κ. Παντελίδης στην ΟΕ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και η κ.Ατταλίδου στην ΟΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 23 Οκτωβρίου με τη σύγκληση της Ολομέλειας της Διάσκεψης. Την Ολομέλεια θα απασχολήσουν η πρόοδος των εργασιών των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών, οι εκθέσεις των Εθνικών Ομάδων Πολιτών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας και οι ενδιάμεσες εκθέσεις της Πολύγλωσσης Ψηφιακής Πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι πολίτες υποβάλλουν εισηγήσεις και εκφράζουν απόψεις για όλο το φάσμα των θεμάτων της Διάσκεψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,