Στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν 2 πρόσωπα για εμπορία και εκμετάλλευση προσώπων

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 13 Οκτωβρίου, παραπέμφθηκαν σήμερα τα δυο πρόσωπα, 55 και 30 χρόνων, που είχαν συλληφθεί στις 31 Αυγούστου μετά από καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης δυο αλλοδαπών εργατών σε κτηνοτροφικό υποστατικό, στην Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 55χρονος αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, υπέγραψε χρηματική εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ και θα παρουσιάζεται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό.

Ο 30χρονος, που διαμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης, με τις κατηγορίες να αφορούν τα αδικήματα της εμπορίας και εκμετάλλευσης προσώπων, απαγωγής, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε από την Αστυνομία, είχαν εντοπιστεί δύο πρόσωπα, τα οποία φέρεται να βρίσκονταν περιορισμένα εντός της κτηνοτροφικής μονάδας, παρά τη θέλησή τους και έφεραν εμφανή τραύματα σε όλο τους το σώμα.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ο 55χρονος ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ο 30χρονος είχε καθήκοντα επιτήρησης των δυο εργατών, 20 και 21 χρόνων, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ως θύματα εμπορίας με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,