Στις 27 Νοεμβρίου αρχίζει στην Επιτροπή Νομικών η κατά άρθρον συζήτηση για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης

Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη θα ενισχύσει το αίσθημα δικαίου των πολιτών, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, έπειτα από τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, προσθέτοντας πως ο χρόνος της εκδίκασης των υποθέσεων είναι σημαντικός παράγοντας και για τις επενδύσεις στη χώρα μας. Στις 27 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Νομικών ή κατά άρθρον συζήτηση για την μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης, όπως είπε ο κ. Δημητρίου.

«Είδαμε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών ένα σημαντικό βραχίονα της συνολικής μεταρρύθμισης που επιδιώκουμε να κάνουμε στον τομέα της δικαιοσύνης. Είδαμε σήμερα την αύξηση των κλιμάκων εκδίκασης στα επαρχιακά δικαστήρια. Μια αλλαγή που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να μειωθούν οι καθυστερημένες υποθέσεις που βρίσκονται σήμερα στα επαρχιακά μας δικαστήρια», είπε ο κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε πως «αυτό είναι ένα μικρό μέρος της όλης μεταρρύθμισης, η συζήτηση της οποίας θα ξεκινήσει κατά άρθρον στις 27 του Νοέμβρη στην Επιτροπή Νομικών στην παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης».

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το επίπεδο του τρόπου που χειριζόμαστε τη δικαιοσύνη έχει να κάνει και με τη μεταρρύθμιση που πέραν των ριζικών αλλαγών που θα επιφέρει – από δευτεροβάθμιο θα πάμε σε τριτοβάθμιο – η μείωση των χρόνων στα δικαστήρια θα βοηθήσει, η ηλεκτρονική δικαιοσύνη θα ενισχύσει και το αίσθημα δικαίου των πολιτών και ο χρόνος της εκδίκασης είναι σημαντικός παράγοντας και για επενδύσεις στη χώρα μας αλλά και για τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη», είπε ο κ. Δημητρίου.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,