Στην τελική ευθεία για τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης

Συνεχίζοντας τις ενέργειες για υλοποίηση της δικαστικής μεταρρύθμισης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31 Αυγούστου 2022, σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου, του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δρ. Χρίστου Κληρίδη και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρησης και διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων e-justice.

Ικανοποίηση για τη σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση του e-justice εντός των χρονοδιαγραμμάτων εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και τους εκπροσώπους του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο στόχος που τέθηκε για πλήρη εφαρμογή του συστήματος την 1η Ιανουαρίου του 2023 είναι εφικτός, αφού στις 12 Σεπτεμβρίου μπαίνουμε στο τελευταίο στάδιο της πιλοτικής δοκιμαστικής εφαρμογής κατά το οποίο θα διεξαχθούν οι τελικοί έλεγχοι και διορθώσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη τροχοδρομήσει διαδικασία εκπαίδευσης των Λειτουργών Δικαιοσύνης από εκπαιδευτές για χρήση του συστήματος.

Παράλληλα, εντός Σεπτεμβρίου, για πλήρη εξοικείωση με το τελικό σύστημα, αποφασίστηκε η εκπαίδευση των εκπαιδευτών που έχει ορίσει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ανά επαρχία.

Τέλος, δόθηκαν οδηγίες για καταρτισμό του τελικού χρονοδιαγράμματος ενεργειών βάση του οποίου θα υλοποιηθούν και οι εισηγήσεις των εμπλεκόμενων μερών για περαιτέρω βελτιώσεις στο σύστημα.

Βρισκόμαστε αισίως στην τελική ευθεία για την ηλεκτρονική δικαιοσύνη με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υφυπουργό Έρευνας να στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την εφαρμογή του συστήματος εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,