Στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης η Λεμεσός τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε το πρωί στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας, στη Λεμεσό και η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο των εορτασμών της πόλης, μετά την ματαίωση των φετινών παρελάσεων.

Της Δοξολογίας προέστη ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Γενεθλής Γενεθλίου, ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα, 80 χρόνια μετά, τιμούμε τον αγώνα των Ελλήνων του 1940 και ταυτόχρονα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον ελληνικό λαό και στις ελληνικές κυβερνήσεις για τη σταθερή υποστήριξη τους στον κοινό και δικό μας αγώνα.

Σήμερα, συνέχισε, οι προκλήσεις για τον τόπο μας επιβάλλουν εγρήγορση και επαγρύπνηση και πρόσθεσε ότι «οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και περισσότερο από ποτέ, ο τόπος μας χρειάζεται ομοψυχία και συσπείρωση».

«Αυτές τις κρίσιμες ώρες επιβάλλεται από όλους η επίδειξη της απαιτούμενης ενότητας, συναίνεσης, αλληλεγγύης», είπε ο κ. Γενεθλίου και πρόσθεσε ότι «αντλούμε δύναμη από τον αγώνα των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό, υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο αυτών που αντιστάθηκαν στο άδικο  και καταθέτουμε για ακόμη μια φορά την πίστη και τη δέσμευση μας στα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο ηρώων στην ομώνυμη πλατεία.

Χθες, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, ο Σύνδεσμος Αγωνιστών πόλης και επαρχίας Λεμεσού (ΣΑΠΕΛ), πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος με το παράσημο του Συνδέσμου, για την προσφορά του στην Ορθόδοξο Εκκλησία, στο Έθνος, στην πατρίδα και στην κοινωνία της Κύπρου.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,