Σοβαρές υποθέσεις στο μικροσκόπιο της Γενικής Εισαγγελίας

Στη σύσκεψη θα τεθεί και το θέμα των υποθέσεων που επηρεάζονται από την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο που επέτρεπε στην Αστυνομία πρόσβαση στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», από την απόφαση αυτή που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, επηρεάζονται 77 υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την Αστυνομία και άλλες 14 που έχουν συμπληρωθεί και οι φάκελοι έχουν διαβιβαστεί για οδηγίες στην Εισαγγελία. Αρκετές από τις υποθέσεις αυτές αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα (πορνογραφία κ.ά ή συλλογή στοιχείων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα) και αναμένεται ότι κατά τη σύσκεψη θα αναζητηθούν τρόποι ώστε οι επιπτώσεις από την απόφαση του Ανωτάτου να μην είναι καταλυτικές για την τελική κατάληξη των υποθέσεων αυτών.

Σημειώνεται ότι και η Νομική Υπηρεσία έχει προβεί σε έρευνα για υποθέσεις που είναι ήδη καταχωρημένες στο Δικαστήριο και επηρεάζονται από την απόφαση του Δικαστηρίου, ώστε να επανεξεταστούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,