Σύντομα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου για προστασία θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, είπε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Πολύ σύντομα τίθεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για την προστασία των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, δήλωσε την Δευτέρα η βουλευτής του κόμματος, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία και κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της, οποίας είναι Πρόεδρος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι αισθάνεται «ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία της συζήτησης της πρότασης νόμου που κατέθεσα εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ σε σχέση με τα δικαιώματα των θυμάτων εγκληματικών ενεργειών».

Πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία, το Υφυπουργείο Πρόνοιας αλλά και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη πρόταση νόμου καλύπτει κενά και όχι μόνο, διότι, επίσης, θα λειτουργήσει βοηθητικά στην διαχείριση των θυμάτων βίας, θυμάτων εγκληματικών ενεργειών».

«Υπήρξε άψογη συνεργασία και ευελπιστώ ότι πάρα πολύ σύντομα η πρόταση νόμου για την προστασία των θυμάτων βίας θα βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής προς ψήφιση» είπε η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεργασία όταν αφορά θέματα που θα βοηθήσουν πολίτες και μάλιστα πολίτες οι οποίοι είναι ταλαιπωρημένοι και οι οποίοι θυματοποιήθηκαν από εγκληματικές ενέργειες».

Όπως είπε η κ. Χαραλαμπίδου, «σίγουρα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό και δυνατόν για να βοηθούμε αυτούς τους πολίτες και να ελαφρύνουμε την ταλαιπωρία και την οδύνη την οποία έχουν υποστεί από το έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος τους».

«Συνεπώς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς που σήμερα πολύ εποικοδομητικά συνεργάστηκαν με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής για να έχουμε σύντομη κατάληξη σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε τέλος η βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,