Πρόγραμμα Επιμόρφωσης για Βασικές Νομοθεσίες και Κανονισμούς στη Δημόσια Υπηρεσία

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ), διοργανώνει κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021, διήμερη επιμόρφωση για τους νεοεισερχόμενους Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού και Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού Α’ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Το πρώτο μέρος της επιμόρφωσης πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, από τις 8:30-14:30 και σε αυτό παρουσιάστηκαν οι θεματικές: (α) Βασικές Αρχές Διοικητικού Δικαίου, (β) Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμοι και Κανονισμοί και (γ) Πειθαρχικός Κώδικας.

Αρχικά, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία της συνεχούς επιμόρφωσης των Λειτουργών του ΥΠΠΑΝ, ιδιαίτερα των Λειτουργών Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού, ευχαριστώντας τον Προϊστάμενο και τους Λειτουργούς της ΚΑΔΔ για την οργάνωση της επιμόρφωσης και τη συνεχή και αγαστή συνεργασία.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος της ΚΑΔΔ, κ. Μάριος Μιχαηλίδης, χαιρέτισε με τη σειρά του τους/τις παρευρισκομένους/παρευρισκόμενες, επισημαίνοντας ότι η Ακαδημία είναι πάντοτε στη διάθεση του ΥΠΠΑΝ για την διοργάνωση περαιτέρω επιμορφώσεων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η εισηγήτρια της πρώτης θεματικής, κ. Τζένη Παπαγεωργίου-Καρακάννα, Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας στη Νομική Υπηρεσία, η οποία παρουσίασε και ανέλυσε τον περί των Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμο του 1999.

Ακολούθως, η εισηγήτρια της δεύτερης θεματικής, κ. Μαρία Κλεάνθους, Ανώτερη Λειτουργός Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, παρουσίασε λεπτομερώς τον περί της Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και τους σχετικούς Κανονισμούς.

Τέλος, ο εισηγητής της τρίτης θεματικής κ. Διγενής Σάββα, Πρώτος Διοικητικός Λειτουργός στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, παρουσίασε τον Πειθαρχικό Κώδικα και ανέλυσε τη διαδικασία διαχείρισης των πειθαρχικών υποθέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία.

Με την ολοκλήρωση κάθε παρουσίασης οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα στους/στις εισηγητές/εισηγήτριες και να επιλύσουν απορίες.

Το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 και στις 12 Νοεμβρίου 2021 με τη θεματική να αφορά στην Εισαγωγή στην Ετοιμασία Νομοσχεδίων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,