Συνέρχονται με τηλεδιασκέψεις εκτάκτως 3 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για βία, δικαιοσύνη, επαναπατρισμό

Συνέρχονται με τηλεδιασκέψεις εκτάκτως 3 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για συζήτηση και ενημέρωση επί θεμάτων που προέκυψαν συνεπεία της Πανδημίας, όπως η ενδοοικογενιακή βία, ο επαναπατρισμός των φοιτητών και η απονομή της δικαιοσύνης.

Με βάση πληροφόρηση του ΚΥΠΕ από τη Βουλή την Πέμπτη 23/4 συνέρχεται στις 11.00 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ενημερωθεί αναφορικά με την ενδεχόμενη  Έξαρση της Ενδοοικογενειακής Βίας, ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για ανάσχεση της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός. Με βάση την πληροφόρηση στη τηλεδιάσκεψη θα συζητήσουν με τα μέλη της Επιτροπής το θέμα, εκπρόσωποι του  Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, των Υπηρεσιών. Κοινωνικής Ευημερίας και του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνέρχεται την Παρασκευή στις 9.00 για να συνεχίσει τη συζήτηση των θεμάτων απονομής δικαιοσύνης. Στη τηλεδιάσκεψη προσκλήθηκαν να συμμετέχουν  ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος, η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, ο  Πρόεδρος του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου Θεόδωρος Ιωαννίδης και ο Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος.

Την Παρασκευή 24/4 στις 11.00  συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών για ενημέρωση σε σχέση με τον επαναπατρισμό φοιτητών  και την πολιτική της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη  προσκλήθηκαν για συμμετοχή οι Υπουργοί,  Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και Υγείας και Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Οι συνεδρίες που αναφέρονται είναι αυτές που φαίνεται να έχουν οριστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 21 Απριλίου.

Συνήθως ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης μετέχει στις τηλεδιασκέψεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: