Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφορικά με τις συσκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τις συντεχνίες και στη συνέχεια, σύσκεψης με εταίρους της οικοδομικής βιομηχανίας, με θέμα την επανεκκίνηση της oικονομίας.

Μετά τις συσκέψεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε δύο συσκέψεων με κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με την ολοκλήρωση της στρατηγικής που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τόσο οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη, όσο και οι εταίροι της οικοδομικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη δεύτερη σύσκεψη, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και κατέθεσαν τις θέσεις τους αναφορικά με τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση των περιορισμών και επαναλειτουργία τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις συσκέψεις, τόνισε ότι η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και τη δυνατότητα λήψης και διατήρησης μέτρων ασφάλειας.

Η υπό αναφορά στρατηγική είναι υπό επεξεργασία από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου».

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,