Συνεργασία Υπουργού Δικαιοσύνης με Επίτροπο Νομοθεσίας – Σκοπός η προσφορά μοντέρνων νομοθετικών εργαλείων

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης συναντήθηκε με την Επίτροπο Νομοθεσίας κα Λουΐζα Ζανέττου. Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ήταν η συζήτηση θεμάτων κοινής αρμοδιότητας μεταξύ του Υπουργείου και του Γραφείου Επιτρόπου Νομοθεσίας.

«Συζητήσαμε με πολύ εποικοδομητικό τρόπο τα διάφορα θέματα της κοινής μας αρμοδιότητας. Είναι γεγονός ότι η κα Επίτροπος έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσει και είναι με χαρά που διαπίστωσα ότι έχει ετοιμάσει μια εκτενή ημερήσια διάταξη σε θέματα που άπτονται των κοινών μας δραστηριοτήτων, τα οποία συζητήσαμε και συμφωνήσαμε πώς θα τα χειριστούμε. Πιστεύω πως θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία μέσω της οποίας θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το νομοθετικό μας πλαίσιο, για να προσφέρουμε πιο μοντέρνα νομοθετικά εργαλεία σε όλους τους Κύπριους πολίτες», δήλωσε ο Υπουργός.

Ευχαριστώντας τον Υπουργό για τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, η Επίτροπος Νομοθεσίας επεσήμανε ότι οι δύο Θεσμοί έχουν απόλυτη σχέση, σημειώνοντας ότι «τα θέματα νομοθεσιών, εκ των οποίων σε κάποια έχω αναλάβει την πρωτοβουλία και σε κάποια θα πρέπει να έχουμε συνεργασία, αποσκοπούν στη θέσπιση και νέων νομοθεσιών, στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί σήμερα, όπως και στον τρόπο που θα προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μας και θα παράγει σύντομα τα αποτελέσματά της».

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email