Συνέντευξη Τύπου επ’ ευκαιρία της Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στις 26 Απριλίου 2006, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε την 28η Ιανουαρίου ως Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αφού 25 χρόνια πριν, στις 28 Ιανουαρίου 1981 ανοίχθηκε για υπογραφή, στο Στρασβούργο, η Σύμβαση 108 για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Ενόψει της Ημέρας Προστασίας Δεδομένων η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου πληροφορεί ότι είναι στη διάθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για διαφώτιση και ενημέρωση.

Το 2022 αποτελεί έτος ορόσημο, αφού συμπληρώνονται 20 χρόνια παρουσίας του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ένας χρόνος παρουσίας του Γραφείου Επιτρόπου Πληροφοριών, του οποίου τα καθήκοντα ασκούνται από τον εκάστοτε Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η Επίτροπος Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα/Επίτροπος Πληροφοριών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, στις 10:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,