Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη υπό την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με τη συμμετοχή του Αρχηγού Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, με την Πρόεδρο του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, Μαρία Κούσιου, την Επιστημονική Διευθύντρια του Συνδέσμου, Δρ. Άντρη Ανδρονίκου και την Συντονίστρια του Σπιτιού της Γυναίκας (ΣτΓ), Στέλλα Κατσαρή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν σημαντικά επιμέρους σημεία με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει το ΣτΓ και την παράλληλη εξεύρεση εφαρμόσιμων λύσεων για πρακτικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται».

Προστίθεται ότι «πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός Πρωτοκόλλου λειτουργίας του Σπιτιού της Γυναίκας ούτως ώστε να καθοριστούν, από κοινού με την Aστυνομία, οι ακριβείς διαδικασίες διεκπεραίωσης των λειτουργιών και ο σαφής μηχανισμός συνεργασίας μεταξύ του Σπιτιού, της Αστυνομίας και άλλων φορέων».

Τονίζεται δε, ότι «η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως αναγνωρίζει την απαιτητική και βαρυσήμαντη δουλειά που γίνεται τόσο από τους λειτουργούς του ΣτΓ όσο και από τα μέλη του αντίστοιχου Κλιμακίου της Αστυνομίας. Από πλευράς της Υπουργού υπάρχει η πολιτική βούληση για έμπρακτη στήριξη του Σπιτιού και για περαιτέρω προώθηση των δράσεων και των υπηρεσιών του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: , ,