Σε θετικό κλίμα η 1η συνάντηση συμπροέδρων της ΤΕ για Ισότητα των Φύλων

Το επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί στους αρμόδιους φορείς, γυναικείες οργανώσεις και πολιτικά κόμματα, το σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο και στο τέλος Μαρτίου θα γίνει μια μεγάλη συζήτησή γι’ αυτό, αλλά και για την παρουσίαση του έργου της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ε/κ συμπρόεδρος, Σούλα Ζαβού.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή πρώτη συνάντηση με τη Νεντίν Σερακιντζί, Τ/κ συμπρόεδρο της ΤΕ, την οποία η κ. Ζαβού χαρακτήρισε «συνάντηση ελπίδας». Δήλωσε πάρα πολύ ικανοποιημένη από την συζήτηση που είχαν χθες, με τη συμμετοχή των αρμόδιων λειτουργών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, του UNDP και του γραφείου της ΕΕ για την στήριξη της τ/κ κοινότητας.

Η συνεννόηση στην οποία κατέληξαν, είπε, είναι στα τέλη Μαρτίου, αφού λάβουν και σχόλια των αρμόδιων φορέων, η μεγάλη συζήτηση για το σχέδιο δράσης αλλά και την δράση της Τεχνικής Επιτροπής να γίνει μάλλον διαδικτυακά, με φυσική παρουσία των μελών της Επιτροπής μόνο, σε χώρο στο Λήδρα Πάλλας.

Το σχέδιο δράσης θα μεταφραστεί, εξήγησε, στην ελληνική και τουρκική γλώσσα με τη στήριξη του γραφείου της ΕΕ για τη στήριξη της τ/κ κοινότητας που εδρεύει στα κατεχόμενα και το UNDP. Οι δύο αυτοί φορείς ενδιαφέρονται να στηρίξουν και άλλα προγράμματα της Τεχνικής Επιτροπής για το σχέδιο δράσης.

Ερωτηθείσα εάν είναι ικανοποιημένη από την χθεσινή συνάντηση, η Σούλα Ζαβού απάντησε: «Πάρα πολύ. Η συνάντηση έγινε σε ένα θετικό κλίμα. Είπαμε μέχρι και τα προσωπικά μας, τους προβληματισμούς μας. Είπαμε ότι ναι, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει παρελθόν, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να δώσουμε έμφαση στους νέους ανθρώπους. Ήταν μια συνάντηση ελπίδας για μένα».

Στην ερώτηση πώς θα εμπλέξουν στην διαδικασία και στα προγράμματά τους νεαρές γυναίκες, η κ. Ζαβού είπε ότι ένα τα προγράμματα που έχουν συζητήσει να προχωρήσουν είναι η προώθηση της δικοινοτικής συνεργασίας σε νεότερα άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,