Συμμετοχή του ΠΔΣ στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών με θέμα την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Το Υπουργείο Οικονομικών διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο: «Roundtable with the Government of Cyprus: Foreign Investors Discuss with the Government of Cyprus the Strategy for Attracting  Business and Talent to the Island», κατά την οποία έγινε η παρουσίαση της Νέας Στρατηγικήςκαι του νέου ανταγωνιστικούπρογράμματοςγια προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο,  που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022. Η Νέα Στρατηγική προνοεί μεταξύ άλλων την παροχή νέων κινήτρων, είτε για καθιερωμένες εταιρείες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους είτε για νέες εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

Τη συζήτηση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και συμμετείχαν με τοποθετήσεις τους ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, η Υπουργός Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ξένοι επενδυτές, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο καθώς και φορείς και παράγοντες της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου. Τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο εκπροσώπησε η Εκπρόσωπος Τύπου και Μέλος του ΔΣ κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου.

Ο ΠΔΣ έχει καταθέσει εισηγητικό σημείωμα μεσυγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της λειτουργικής Δικαιοσύνης, την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για κίνητρα σε στοχευμένους τομείς της οικονομίας όπως την τεχνολογία, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, όπως επίσης και προτάσεις για άλλα σύγχρονα νομοθετικά εργαλεία και υπηρεσίες διαδικτυακής διακυβέρνησης που θα ενισχύσουν τον τομέα των υπηρεσιών άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Ο ΠΔΣ χαιρετίζει τη Νέα Στρατηγική με την ισχυρή πεποίθηση πως πρόκειται για ένα ολιστικό σύγχρονο πρόγραμμα που θα καταστήσει την Κύπρο ένα υψηλά ανταγωνιστικό επενδυτικό προορισμό.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,