Συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου 2023 στο Λουξεμβούργο.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν για τα θέματα που αφορούν τον χώρο Σένγκεν και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος. Επιπρόσθετα, η Προεδρία αναμένεται να παρουσιάσει Έκθεση Προόδου για τον Κανονισμό για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και το θέμα της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας, το Συμβούλιο θα απασχολήσουν, εκτάκτως, οι εξελίξεις στο Ισραήλ και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επίσης, τους «27» θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στη βελτίωση ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Αστυνομίας και υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, καθώς επίσης στα εγκλήματα μίσους.

Αύριο, 20 Οκτωβρίου, θα συζητηθούν θέματα Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα η οδηγία για την εναρμόνιση ορισμένων πτυχών της νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα.

Επίσης, οι Υπουργοί θα εγκρίνουν Συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την ψηφιακή ενδυνάμωση και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Η Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,