Σημαντικό το έργο της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου, ανέφερε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ

Την ιδιαίτερη εκτίμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου (ΕΔΔ) στον τομέα της ανάπτυξης του διεθνούς δικαίου και της κωδικοποίησής του, εξέφρασε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας την Πέμπτη στην Έκτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που είναι αρμόδια για τα νομικά θέματα, κατά τη συζήτηση για το έργο της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου, ο κ. Μαυρογιάννης σημείωσε τη θέση της Κύπρου για συμπερίληψη στο πρόγραμμα της Επιτροπής για την επόμενη δεκαετία νέων σημαντικών ζητημάτων διεθνούς δικαίου, καθώς και καινοτόμων μεθόδων εργασίας εντός των όρων εντολής της Επιτροπής.

Ο κ. Μαυρογιάννης, ο οποίος είναι υποψήφιος για εκλογή στην ΕΔΔ για την περίοδο 2022-26, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για τις μέχρι τώρα προσπάθειες και έργο τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και που εμπόδισαν την Επιτροπή να ολοκληρώσει εγκαίρως την ετήσια φετινή έκθεσή της.

Καταλήγοντας, ο Κύπριος Μόνιμος Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο στόχος του έργου της ΕΔΔ είναι η συμβολή στην ασφάλεια δικαίου και του κράτους δικαίου σε διεθνές επίπεδο, όπως στην περίπτωση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών, της διεθνούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αποσαφήνισης του πλαισίου και κριτηρίων καταχώρισης διεθνών συμβάσεων σύμφωνα με το Άρθρο 102 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,