Σχέδια χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων και ερευνητών από την Κομισιόν

Η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσαν σήμερα σειρά μέτρων για τη στήριξη της αγοράς επιχειρηματικών κεφαλαίων και καινοτόμων εταιρειών που έχουν πληγεί από την πανδημία, τα οποία διοχετεύονται μέσω του InnovFin Equity Facility εντός του προγράμματος Ηοrizon 2020, με στόχο παροχή πρόσθετης ρευστότητας για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και των μεσαίων εταιρειών. Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινήσει μια νέα διευκόλυνση 100 εκατομμυρίων ευρώ για καινοτόμες τεχνολογίες για την παροχή συμπληρωματικής επενδυτικής ικανότητας σε διαχειριστές κεφαλαίων για την περαιτέρω υποστήριξη των εταιρειών χαρτοφυλακίου τους που επηρεάζονται αρνητικά από την κρίση.

Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι χορηγεί 150.000 ευρώ σε 55 ερευνητές, μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας. Τα βραβευμένα έργα καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων. Οι νέες επιχορηγήσεις χορηγήθηκαν σε ερευνητές που εργάζονται σε 11 χώρες σε ολόκληρη την ΕΕ και εκτός αυτής, και αποτελούν μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας Ηοrizon 2020.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson, οι ηγέτες των άλλων μελών του ITER (Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Γαλλία ως η χώρα υποδοχής ) και η γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σηματοδότησαν την έναρξη της φάσης συνέλευσης του ITER – το πρώτο και μεγαλύτερο έργο στον κόσμο που παράγει ενέργεια σύντηξης, στο Saint-Paul-lès-Durance στη νότια Γαλλία. Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία δεκαετία, 35 χώρες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε αυτό το διεθνές επιστημονικό και ερευνητικό έργο και μαζί έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει τα μέρη για μια μηχανή σύντηξης. Τα εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν και εστάλησαν από όλο τον κόσμο και είναι τώρα έτοιμα για εγκατάσταση στη Γαλλία από μια ομάδα συναρμολόγησης 3.000 ατόμων. Αυτό το έργο μπορεί να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την παραγωγή καθαρής, χωρίς άνθρακα, ασφαλούς και βιώσιμης ενέργειας σύντηξης, αναπαράγοντας τη δύναμη σύντηξης του ήλιου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email