Σε καθημερινή επαφή με Νομική Υπηρεσία η Αστυνομία για τα 115 έγγραφα από Βουλή για πολιτογραφήσεις

Σε καθημερινή επαφή και συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία βρίσκεται η Αστυνομία για τη διερεύνηση της υπόθεσης των πολιτογραφήσεων και των εγγράφων που ζήτησε από τη Βουλή, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του σώματος Χρίστος Ανδρέου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για θέματα επικαιρότητας και ερωτηθείς για τα έγγραφα σχετικά με 115 κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσειςτου Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, που ζήτησε η Αστυνομία από τη Βουλή, ο κ. Ανδρέου είπε πως βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο και από πού λαμβάνονται οι καταθέσεις.

Σίγουρα έχουμε αποταθεί στη Βουλή για να εξασφαλίσουμε κάποια έγγραφα, είπε και σημείωσε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τη Νομική Υπηρεσία για τον χειρισμό της υπόθεσης. Συνέστησε υπομονή μέχρι τις επόμενες μέρες και το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, και τότε, όπως είπε, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ερωτηθείς τι ακριβώς διερευνά τη Αστυνομία, είπε πως η διερεύνηση ξεκίνησε από τις 3 Ιουνίου, και η αρχική καταγγελία από το Υπουργείο Εσωτερικών αφορούσε διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προσώπων που είχαν αποταθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία για να εξασφαλίσουν πολιτογραφήσεις.

Πριν από δύο εβδομάδες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης, είδαν το φως της δημοσιότητας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδα συγκεκριμένου ειδησεογραφικού οργανισμού κάποια διαβαθμισμένα έγγραφα, η δημοσιοποίηση των οποίων αποτελεί κολάσιμο αδίκημα.

Συνεπώς, συνέχισε, η διερεύνηση της Αστυνομίας επεκτάθηκε πέραν της υπόθεσης των πολιτογραφήσεων.

Ερωτηθείς αν έχει ανταποκριθεί η Βουλή στο αίτημα της Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέου είπε πως πρέπει να περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και επανέλαβε ότι η Αστυνομία λαμβάνει βοήθεια από τη Νομική Υπηρεσία για τον χειρισμό της.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,