Σ. Ιωάννου: Ευπρόσδεκτες οι ενέργειες που ασκούν πίεση στην Τουρκία, οι νομικές κινήσεις δεν λύνουν το Κυπριακό

Οποιαδήποτε ενέργεια είτε νομική είτε πολιτική, η οποία εξασκεί πίεση στην Τουρκία, είναι ευπρόσδεκτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάθεση της 5ης Διακρατικής Προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κατά των τουρκικών σχεδιασμών για το Βαρώσι.

Σημείωσε, παράλληλα, πως “από μόνες τους οι νομικές κινήσεις δεν μπορούν να λύσουν το Κυπριακό, αλλά θα περιμένουμε να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει η ενέργεια αυτή”.

Ο κ. Ιωάννου είπε, επίσης, πως μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, και πως αύριο θα τους σταλεί ενημερωτικό έγγραφο για το θέμα της Προσφυγής.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε πως μόλις καταστεί δυνατό αντιπροσωπεία του Δήμου θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να προβεί σε ενημέρωση για το θέμα της Αμμοχώστου.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάκληση διαβατηρίων Τ/κ “αξιωματούχων”, ο κ. Ιωάννου είπε πως αυτό είναι θέμα απόφασης της Κυβέρνησης, που δεν αφορά τον Δήμο Αμμοχώστου.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,