Ψάχνουν την άκρη για αυστηροποίηση της Νομοθεσίας για την εκδικητική πορνογραφία στη Βουλή

Συνεχίστηκε την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως η συζήτηση για θέσπιση νομοθεσίας για την ποινικοποίηση της μη συναινετικής χρήσης προσωπικών εικόνων ερωτικού ή/και σεξουαλικού περιεχομένου, η ούτω καλούμενη «εκδικητική πορνογραφία».

Μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, δήλωσε ότι έχει αρχίσει σήμερα η κατ’ αρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για τη θέσπιση μιας ξεχωριστής και πιο αυστηρής νομοθεσίας για το φαινόμενο που έμεινε γνωστό ως «εκδικητική πορνογραφία» που είναι το φαινόμενο στο οποίο πέφτουν θύματα κατά κανόνα γυναίκες – αλλά όχι μόνο γυναίκες – και  κατά το οποίο δημοσιοποιείται ή διαδίδεται υλικό, φωτογραφίες, βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, χωρίς τη συναίνεσή τους.

Ο κ. Κουκουμάς εξήγησε ότι πρόκειται για ένα αδίκημα, μια πρακτική που έχει εξοντωτικές, ηθικές, προσωπικές, επαγγελματικές και ψυχολογικές συνέπειες για το θύμα και όχι άδικα χαρακτηρίζεται αυτό το αδίκημα ως «διαδικτυακός βιασμός».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο REPORTER.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: