Πρωτοβουλία Βουλής για το θέμα της διαχείρισης χρησιμοποιημένων μασκών και γαντιών

Πρωτοβουλία για το θέμα της διαχείρισης των χρησιμοποιημένων μασκών και γαντιών, αναλαμβάνει η Βουλή, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμου Αδάμου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος συζητήθηκε το θέμα που ήγειρε η Παράλληλη Βουλή για την απουσία πρόβλεψης σωστής διαχείρισης των μασκών και γαντιών που χρησιμοποιούνται για προστασία από την πανδημία, μετά τη χρήση τους.

“Με πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, Αδάμου Αδάμου, η Βουλή αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία προς τους αρμόδιους φορείς για σωστή και επιστημονική κάλυψη του κενού με τη θεώρηση ότι τα χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες πρέπει να τυγχάνουν διαχείρισης όπως και τα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα,” ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε επίσης το νομοσχέδιο για τα μεταλλεία και τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών εκ μέρους τους.

Σημειώνεται ότι από τις 13.15 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,