Προωθείται η ψήφιση του νομικού πλαισίου για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών ολοκλήρωσε την κατ΄άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά που Βρίσκονται σε Σύγκρουση με το Νόμο (Πρόληψη, Μεταχείριση στο Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης και Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας) και θα το προωθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση και άρχισε την κατ΄άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με στόχο πριν την αυτοδιάλυση της Βουλής για τις εκλογές να νομοθετηθεί το πλαίσιο της αυτονόμησης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ σχετικά με τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του σώματος, Δημήτρης Δημητρίου είπε πως η Επιτροπή Νομικών άρχισε την κατ΄άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής με τη συζήτηση και των σχετικών κανονισμών.

Σημείωσε πως πρόκειται για πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για μια ρύθμιση που κατά καιρούς απασχόλησε τη συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, προσθέτοντας ότι στόχος της Επιτροπής Νομικών είναι το νομοθετικό πλαίσιο για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής να ψηφιστεί  πριν τις βουλευτικές εκλογές.  

Αισίως και μετά από συζήτηση δύο χρόνων ολοκληρώθηκε η κατ΄άρθρο συζήτηση του πολυσέλιδου και πολύπλοκου νομοσχεδίου για την Εγκαθίδρυση Συστήματος Ποινικής Δικαιοσύνης Φιλικής προς τα Παιδιά που Βρίσκονται σε Σύγκρουση με το Νόμο ανέφερε  ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας ότι η προωθούμενη νομοθεσία πέρα του γεγονότος ότι εκπληρώνει μια υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της ΕΕ, εκπληρώνει και υποχρέωση της πολιτείας προς τα παιδιά.

Ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον στόχο ο νόμος που θα ψηφιστεί να εφαρμοστεί στην ολότητα του χωρίς το όποιο κενό.

Ερωτηθείς εάν για να συσταθεί με την προωθούμενη νομοθεσία το Δικαστήριο Ανηλίκων θα χρειαστεί τροποποίηση του Συντάγματος, ο κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι αυτό το ζήτημα λύνεται με την αντιστοιχία που έγινε αναφορικά με σύσταση του Διοικητικού Δικαστηρίου και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα συνταγματικής τροποποίησης.

Είπε τέλος ότι ο σκοπός της Επιτροπής Νομικών είναι να ψηφιστεί ο νόμος το συντομότερο δυνατό.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,