Προβληματισμός Αστυνομίας για μερική χαλάρωση των μέτρων

Προβληματίζει την Αστυνομία το γεγονός ότι υπάρχει χαλάρωση του κόσμου στα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου για επιθεώρηση των ελέγχων που γίνονται από τα μέλη της Αστυνομίας σχετικά με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, ο Αρχηγός ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μια δύσκολη χρονική στιγμή με την εξάπλωση του κορωνοϊού γι αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες και τους ελέγχους μας με ένα και μοναδικό στόχο, να περιοριστεί ο κόσμος στα σπίτια του γιατί θέλουμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και υγεία. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που βρίσκεται η Αστυνομία έξω και εύχομαι να μην υπήρχαν αυτά τα περιστατικά και να επικεντρωνόμαστε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταπολέμηση του οργανωμένου και του σοβαρού εγκλήματος. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που θα πρέπει να δώσουμε το περισσότερο βάρος μας αυτή τη περίοδο στην προσπάθεια της μη διάδοσης του κορωνοϊού, της πανδημίας αυτής που επικρατεί ανά το παγκόσμιο». Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως έχει «μείνει πλήρως ικανοποιημένος από την παρουσία των μελών της Αστυνομίας στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου. Εχω δώσει τα συγχαρητήρια μου στους αστυνομικούς γιατί με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας βρίσκονται στους δρόμους με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναφέρθηκε και στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που αρχίζει από τη Δευτέρα 4 Μαΐου και είπε πως «μας προβληματίζει το γεγονός ότι υπάρχει μια είδους χαλάρωση, την οποία προσπαθούμε να χειριστούμε στην προσπάθεια μας να είμαστε αποτελεσματικοί, αλλά κυρίως για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε», σημείωσε. Ανέφερε ακόμα ότι από αύριο Δευτέρα θα υπάρχουν και λειτουργοί διαφόρων Υπουργείων, οι οποίοι θα βρίσκονται στους δρόμους και «θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Αστυνομίας με σκοπό τον έλεγχο των καταστημάτων, το λιανικό εμπόριο, τις παραλίες ενώ σημαντικό ρόλο έχουν να διαδραματίσουν και οι τροχονόμοι των Δημαρχείων» .Ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέφρασε επίσης, ευχαριστίες προς όλους τους λειτουργούς που μέσω τηλεδιάσκεψης, εκπαιδεύτηκαν «πώς να διαχειρίζονται τα θέματα, σε πλήρη και αρμονική συνεργασία με την Αστυνομία. Αυτός είναι ο στόχος, δηλαδή  να συνεχίσουμε τη προσπάθεια μέχρις ότου να εκλείψει αυτό το φαινόμενο του κορωνοϊού».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email