Ελλάδα: Πρώτη δικαστική απόφαση για διαδικτυακή επικοινωνία παππούδων – εγγονής εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού

Απόφαση που αναφέρει την πανδημία του κορωνοϊού, ως λόγο άρνησης της επικοινωνίας με φυσική παρουσία μεταξύ παππούδων και εγγονής, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (αρ. απόφασης 204/2020). 

Η αίτηση των παππούδων βέβαια για να βλέπουν την εγγονή τους, είχε γίνει πριν τη λήψη των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Επομένως, μετά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού,  επικαλέστηκαν επείγουσα περίπτωση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, για να ρυθμιστεί προσωρινά το δικαίωμα επικοινωνίας τους με την ανήλικη εγγονή τους.

Το δικαστήριο ρυθμίζοντας το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας των παππούδων με την εγγονή τους, μεταξύ άλλων όρισε ότι «κατά τη διάρκεια ισχύος των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του, η καθ’ ης – μητέρα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επικοινωνία της ανήλικης με τους αιτούντες με φυσική παρουσία, επιτρέποντας την επικοινωνία τηλεφωνικώς είτε μέσω των εφαρμογών skype, viber ή άλλη, εντός των ίδιων παραπάνω χρονικών ορίων».

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση

Mε πληροφορίες από LegalNews24.gr

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,