Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου: Πρόστιμο 6,5 χιλιάδων ευρώ σε ιδιοκτήτη υποστατικού για παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ιδιοκτήτης υποστατικού, του οποίου η λειτουργία είχε ανασταλεί από τις 5 Αυγούστου του 2020 για παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Το Δικαστήριο επέβαλε στον ιδιοκτήτη του υποστατικού χρηματικό πρόστιμο 6.500 ευρώ και διέταξε όπως το υποστατικό επαναλειτουργήσει κανονικά μετά την καταβολή του προστίμου.

Το προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 5 Αυγούστου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.  Πρόκειται για  μπαράκι στο κέντρο της Πάφου, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση: Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού

Επιπλέον, Πρόστιμα συνολικού ύψους 3 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Αστυνομία στην Πάφο σε ιδιοκτήτες τεσσάρων υποστατικών που δεν συμμορφώθηκαν με πρόνοιες του διατάγματος. Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης παραλιακού περιπτέρου στην Γεροσκήπου θα πληρώσει εξώδικο 1000  ευρώ αφού ήταν η δεύτερη φορά, που δεν είχε συμμορφωθεί με πρόνοιες της νομοθεσίας και άλλοι τέσσερις ιδιοκτήτες υποστατικών θα καταβάλουν  χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email