Μείωση του ΦΠΑ και επιστροφή του Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων διεκδικούν οι Ιδιοκτήτες Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας

Διαμαρτυρία έξω από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί τα μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, με σημαντικότερα αιτήματα τη μείωση του ΦΠΑ, την επιστροφή του Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, αλλά και το θέμα της διαχείρισης των παραλιών. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ενώ παρέδωσε υπόμνημα και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι παρουσίασαν και ανέλυσαν λεπτομερώς στον Υπουργό τα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο. «Ευελπιστούμε ότι με την παρουσίαση, την οποία κάναμε θα μπορέσει να εξετάσει τα θέματα με καλύτερο φακό και οπτική γωνία και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το τι θα αποφασίσει και ποια μέτρα ενδεχομένως θα μπορούν να ληφθούν για επίλυση κάποιων από τα θέματα που θέσαμε», ανέφερε.

Στο υπόμνημα προς τους δύο Υπουργούς, ο Σύνδεσμος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν το ΥΠΟΙΚ είναι το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ και της επιστροφής του Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, που ενώ για παρεμφερείς και ομοιεπαγγελματικούς κλάδους και κατηγορίες εφαρμόζεται, στη δική τους περίπτωση υφίστανται μια κατάφωρη αδικία και διάκριση. Σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργού Εσωτερικών, αναφέρονται στην αναρχία και την κατά το δοκούν εφαρμογή πολιτικής εκ μέρους Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών. Επισημαίνεται επίσης ότι η ανυπαρξία της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών, η αυταρχικότητα και ο ετσιθελισμός Τοπικών Αρχών, οδηγούν στο κλείσιμο και την απώλεια των εργασιών τους. Αναφέρουν ακόμα ότι η τοποθέτηση δύο ή περισσότερων επιχειρήσεων θαλασσίων αθλημάτων στο ίδιο σημείο της παραλίας και κατ’ επέκταση στον ίδιο δίαυλο είναι καταστροφική και άκρως επικίνδυνη. Τέλος, τονίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δέχονται συνεχώς κτυπήματα και θα υπερασπιστούν κάθε νόμιμο, δίκαιο και δημοκρατικό τους δικαίωμα. Καλούν την εκτελεστική εξουσία να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφέροντας ότι θα έχουν τη συνεργασία και τη συνεισφορά τους για ξεπέρασμα της κρίσης και ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι στην τελευταία συνεδρία της Βουλής, τροποποιήθηκε ο περί Ταχύπλοων Σκαφών Νόμος, ώστε και οι Κύπριοι πολίτες που δεν κατέχουν άδεια χειριστή ή άδεια ή πιστοποιητικό που βεβαιώνει την ικανότητά τους, να μπορούν να ενοικιάζουν και να χειρίζονται ταχύπλοα σκάφη κατηγορίας Β΄.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,